Wednesday, 10 July 2013 @ 07:28  0 COMMENTS
Kaca mata berbingkai hitam dilurut turun dari kepala yang berselirat dengan pelbagai persoalan.

"Huh.."

Patut ke aku mengeluh dengan ujian? Kenapa mesti aku mengeluh? Tidak kuatkah aku?

Qawi. Kuat.



"Kekadang memang kita akan rasa tak kuat bila menghadapi ujian. Tapi ingatlah yang ujian tu tanda kasih dariNya. Allah bukan nak hukum atau seksa kita. Allah nak tengok tahap mana iman kita berada."

Kata2 ustazah Hafsah berlegar2 di layar minda.

"Allah takkan uji seseorang tu di luar kemampuan mereka. Allah pilih kau untuk hadapi ujian ni sebab Allah tahu kau kuat. See? Allah tahu kau kuat. Kenapa kau taknak percaya? Sepatutnya kau hadapi dengan tenang. Cool. Selamba. 

Semat dalam hati, 

"Allah lihat setiap inci usaha aku nak hadapi ujian ni."

-Sahabat fillah.

Dan ye. Duk sembang kencang supaya kuat hadapi ujian Allah. Tapi bila sampai masa ujian tu menyapa diri sendiri? Down..

Bukan gaya dai'e lah cenni. Tak boleh futur. Tak boleh. Tak boleh. 

Em mungkin boleh. Tapi cepat2 bangkit kembali. Eh? Takda lah. Jangan futur. Jangan putus asa.

Live well or live hell, we choose.

Horlick panas dihirup perlahan2.

No matter what happens, be strong as the word strong is. 
Qawi. Yes. We all should be. 

Dan bila rasa stress dah tak cukup tanah nak jalan, jalan pun dah tak jejak bumi.

Ingat, kita mesti connect dengan Allah whenever and wherever we are.

"Bukan time ada masalah je. Bukan time kita sedih je. Tapi saat suka dan duka, connect to Him"

Perghhh deep.

Al-Quran. Love letter from Him. Let us all read this Kalamullah. May Allah bless. Chiow.