Sunday, 21 July 2013 @ 22:08  2 COMMENTS
Tepi pustaka. Di atas padang. Petang. Cuaca nyaman. Pipi dicium angin yang lembut.

Kaki disila. Pandang langit.




Subhanallah. Cantiknya. Nafas ditarik seketika. Menikmati suasana hening.

Phone berbunyi. Zikir by Hafiz Hamidun mula kedengaran.

Unknown number..?

"Assalamualaikum w.b.t. Ye siapa?"

"Saya Mohd Nabil. Ukhti tak kenal saya. Tapi saya kenal ukhti."

Gugup. Strangers dari negara mana entah. Huh.

"Nak apa?" Suara ditegangkan sedikit.

"Saya nak hati ukhti."

Butang end ditekan. 'Mamat sewel dari mana entah.'
Earphone kembali disumbat ke dalam telinga sambil meneliti soalan Addmaths di atas riba. Ahh why so payah soalan ni. Rileks rileks.

Bipp Bipp Bipp. A new message from 01x-xxxxxxx.

Saya minta maaf Nurul Hayaati Johari. Saya tau cara saya salah. Saya minta maaf sebab ganggu.
Saya nak hati ukhti. Serious. Kita jumpa time karnival masuk U haritu. Ingat tak lelaki yang kenyit mata kat ukhti haritu? Saya ingat ukhti sama je dengan perempuan lain. Goyah dengan kenyitan mata. Tapi saya silap. 
Saya tau ukhti orang baik. Start bila ukhti buat taktau and bagi jelingan se'das' untuk saya haritu, saya azam saya nak cari ukhti. And that's it. I found you. No, your phone number.
Boleh tak kalau kita jadi kawan? Kerana Allah? Please. Really hope.

Sigh. Mamat tiga suku ni. 
Why is this happening? Ha-ha. Takleh. Aku kena jaga ikhtilat.

Dulu mungkin selalu jugak text dengan ajnabi. Tapi sekarang, no tak. Dah jarang sangat.
Paling tidak sekadar contact di twitter, facebook or wechat je.
Dah ah abaikan. Aku tak kenal dia pun. Takda masa nak fikir.

Bip Bip Bipp. A new mesage from 01x-xxxxxxx.

Ukhti, inshaaAllah kalau ada jodoh kita jumpa lagi. Saya takkan ganggu ukhti dah. Ampuni salah silap.
Semoga terus menjadi  comel dan solehah. Jaga Iman dan hati..... ye? 
Assalamualaikum w.b.t.

Tetibe. Dush. Biaq pi lah. 

Niat tak menghalalkan cara pe. Right?
Bukan nama soleh solehah lah kalau ikhtilat tak terjaga.
Sombong? Bukan. Nak jaga ikhtilat.




"Eleh kau bajet semua orang suka. Wek!"

Tak bajet. Tapi dah bebetul orang suka. Hahaha sebok.

K dah. Syush. Ehem. Find Allah's love first. Only then, love will find you.


My heart is not for those who wanna play with it. I have only one heart. Don't break my heart. Break my bones. It's so many. Peh tetibe.

Nak hati dia, minta dengan Dia. Hati dia, Dia yang pegang.


Kalau Allah izin, kita kahwin.

Kalau Allah kata ya maka ya. Kun fayakun.
Kalau Allah nak kita kembali, maka kembalilah kita..

Ah not affected of the harmless flirt.

Dush apasai ni harini.

Selagi tak halal selagi tu ada jarak. Takpa kita sabaq sat. Kalau dah sampai waktu, kita akan bersatu. Kalau dah jodoh tak kemana.

Kalau bukan disini. Di syurga mungkin? Senyum.

Kaki dihayunkan lekas ke kereta. Ayah dah tunggu. 

Have faith. Fi Hifzillah.